Ako sa čítajú Mafiánske balady?

 

Dušan Taragel vie písať. Nie. Vie výborne písať, dokonca i vtipne. V každom prípade v Mafiánskych baladách napísal knihu, ktorá patrí k tzv. žánrovkám, ale táto gangsterka, mafiánsky román či dokonca mafiánsky triler, je napísaný tak literárne kvalitne, že je doslova umeleckým kúskom (ako po obsahovej, tak i po vizuálnej stránke). Súhlasí kritika. Súhlasí čitateľstvo.

Najlepšie však Mafiánske balady predstavil ich autor na svojom fejsbúku:

 

Mafiánske balady v relevantných médiách a v hľadáčiku mienkotvorných ľudí:

O knihe Dušana Taragela písal Denník N i denník Pravda. Informovalo o nej Rádio Slovensko a samozrjeme, rozhovor prinieslo aj Rádio Devín. Reflexiu priniesli Knižná revue a Pravda a aj literárne portály ako Sieťovka a Medziknihami. V Literárnom kvociente Mafiánske balady zatiaľ neboli a recenziu sme nenašli ani na Platforme pre literatúru a výskum.

V čase písania tohto blogu o knihe Mafiánske balady Dušan Taragel poskytol 6 rozhovorov, väčšinu v rádiách.

„Prozaik Dušan Taragel vytvoril na báze mafiánskej noirovej žánrovky silnú existenciálnu drámu, v ktorej nejde o mafiánov – skôr o obyčajných ľudí, zlé situácie a nádej, že to nakoniec všetko dobre dopadne," napísal o knihe Dado Nagy pre Denník N.

„Dušan Taragel si za ten čas, čo sa pohybuje na scéne slovenskej literatúry, na rozdiel od väčšiny postáv Mafiánskych balád neurobil meno počtom vykopaných plytkých hrobov, ale tým, že sa – a podľa všetkého s plezírom a beťárstvom – pohráva so žánrovými formami," vystihol Martin Boszorád vo svojej recenzii v Knižnej revue

Zoznam s odkazmi na články a ohlasy nájdete na podstránke knihy

 

Mafiánske balady v čitateľských kruhoch

Pri knihe na portáli Goodreads svieti číslo 3.78, pričom hlasovalo 23 ľudí a 5 z nich napísalo aj hodnotiaci komentár.

Na Instagrame je pod heštegom #mafianskebalady 13 postov. Vyberáme z blogu tyrkysova.

 

V databazeknih.cz má kniha hodnotenie 90 % od šiestich ľudí. Zverejnené 3 komentáre sú plné ovácií.

 

Pokiaľ si prečítate knihu, ktorá sa vám veľmi páčila, nezabudnite sa o to podeliť aj na sociálnych sieťach, goodreads alebo ju jednoducho odporučte svojim priateľom. Možno vďaka vám si tak nájde aj ďalšie čitateľa či čitateľku. 

P. S. Vedeli ste, že Dušan Taragel stojí aj za prvým slovenským literárnym žurnálom Literát.sk?

Späť na blogy