Ako sa čítajú Líštičky majú rady teplo?

"Veroniku Šikulovú poznáme ako úspešnú a oceňovanú autorku slovenskej beletrie. V knihe Líštičky majú rady teplo opäť píše o všedných dňoch, ľuďoch a životoch, v ktorých však nachádza niečo nevšedné," píše Veronika Litviková na stránke plav.sk. Pravdepodobne nikoho neprekvapilo, že je jej ďalšia kniha v desiatke Anasoft litera. Veronika Šikulová patrík k tým autorom, ktorej texty sú vysoko hodnotené nielen u čitateľov, ale aj literárnej kritiky. 

Líštičky majú rady teplo v relevantných médiách a v hľadáčiku mienkotvorných ľudí:

"Zbierku môžeme pokojne považovať za akúsi ódu na prírodu, hoci sa primárne nezameriava na opisy fauny a flóry, no je ich v nej požehnane. Prekypuje lyrikou, ktorá je už dlhodobo vnímaná ako akýsi autorkin podpis a čitateľ oboznámený s jej štýlom by úryvok z hociktorej kapitoly spoznal okamžite," myslí si Ivana Zacharová, ktorá napísala recenziu na knihu pre denník SME. "Veronika Šikulová kladie slová ako kamene, keď ide preskočiť potok, usmieva sa..." dočítame sa v recenzii Zory Handzovej v denniku Pravda."

"Knižka chce byť niečím ako podujatie v opere alebo hudobnou eskapádou," prezradila Veronika Šikulová v rozhovore s Ivicou Ruttkayovou v Rádiu Devín. "Išlo mi o istý druh polyfónie, o takú multižánrovosť, ktorá by mohla byť spôsobená trebárs striedaním hudobným nástrojov a aj hudobných foriem. To už nehovorím o striedaní rytmu, ktorý je v knižke tiež dôležitý."

Zoznam s odkazmi na články a ohlasy nájdete na podstránke knihy

Líštičky majú rady teplo  v čitateľských kruhoch

Veronika Šikulová získala 3x Cenu čitateľov. Jej "fanúšikovia" netrávia čas na Goodreads, kde hodnotilo knihu len 21 ľudí s raitingom 3,52. O tom, že ju obľubuje mnoho ľudí, sme sa neraz presvedčili na jej autorských čítaniach. Ak zadáte na istagrame #veronikasikulova, ukáže sa vám nesmierne veľa ohlasov. A keďže ich je viac  ako 100, netreba ich ani počítať. Podobne to je aj na Facebooku. "Čítať Veronku Šikulovú je ako navštíviť priateľa, s ktorým sa cítim najviac sebou..." napísala vo svojej recenzii na Instagrame Marta Adamcová. 

   

 

Pokiaľ si prečítate knihu, ktorá sa vám veľmi páčila, nezabudnite sa o to podeliť aj na sociálnych sieťach, goodreads alebo ju jednoducho odporučte svojim priateľom. Možno vďaka vám si tak nájde aj ďalšie čitateľa či čitateľku. 

 

 

 

Späť na blogy